سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شیمیدان شکاک
درباره وبلاگ


شیمیدان شکاک نام یکی از کتاب های رابرت بویل می باشد.
یکشنبه 92 آبان 5 :: 12:7 صبح :: نویسنده : مرتضی پردل

شیمیدان

قدرت عجیب و خارق العاده پودر سفید طلا

1- خاصیت ضد جاذبه در حرارت های بالا

2- خاصیت ابر رسانایی در حرارت بالا

3- اتصال کوانتومی به دیگر جهانهای موازی (Quantum Entanglement)

4- عدم مشابهت با ساختار عناصر جدول مندلیف

5- درصورت برهم خوردن ساختار رشته ای، با نوری بسیار درخشان منفجر می شود

6- بدلیل ساختار اتمی تک رشته ای، امکان تبدیل این ماده به مواد دیگر وجود دارد

7- درصورت مصرف خوراکی، افزایش کارآیی مغز انسان را در دو نیمه چپ و راست بدنبال دارد

8- در صورت مصرف خوراکی، افزایش طول عمر DNA که متعاقباً طول عمر انسان را بدنبال دارد.

شیمیدان




موضوع مطلب :
شنبه 92 آبان 4 :: 10:4 عصر :: نویسنده : مرتضی پردل

نمرات شیمی سوم

دبیرستان نمونه ملامظفر

 

شیمیدان



ادامه مطلب ...


موضوع مطلب :

جمعه 92 مهر 5 :: 8:45 عصر :: نویسنده : مرتضی پردل

به گزارش افکارنیوز، اتحادیه بین المللی شیمی محض و کاربردی اعلام کرد که در نتیجه اندازه گیریهای دقیق تر و محاسبات بهتر در رابطه با فراوانی برخی ایزوتوپهای خاص ( اتمهایی یک عنصر با تعداد نوترونهای مختلف) وزنهای جدیدی را برای 19 عنصر شمیایی تصویب کرده است.

وزن استاندارد اتمی میانگین جرم یک عنصر در واحدهای اتمی جرم است. یک واحد اتمی جرم یا amu برابر با 1/12 جرم یک اتم کربن-12 است.

کربن -12 ‏ فراوانترین ایزتوپ پایدار عنصر کربن است که 98.89 درصد کربن را تشکیل می‌دهد و از 6 پروتون 6 نوترون و 6 الکترون تشکیل شده است. برطبق قرارداد جرم اتمی این عنصر دقیقاً 12 برابر AMU است و یک مول از آن 12 گرم جرم دارد.

دانشمندان برای محاسبه وزن اتمی استاندارد برای یک عنصر میانگین وزنهای اتمی تمام ایزوتوپهای پایدار آن را تهیه می کنند. تمام اتمهای یک عنصر واحد دارای تعداد یکسانی از پروتون در هسته خود هستند، اما تعداد نوترونهای هسته و همچنین ایزوتوپهای آن متفاوت است که این امر موجب می شود وزن اتمی عناصر با هم متفاوت باشد. برای مثال کربن -12 ، 6 پروتون 6 نوترون و 6 الکترون دارد ؛ اما کربن - 13 داری 6 پروتن، هفت نوترون است که این امر موجب می شود اندکی سنگین تر باشد.

از سوی دیگر ایزوتوپها نیز در نسبت خود در زمین متفاوت هستند، بنابراین هرچقدر یک ایزوتوپ فراوان تر باشد بیشتر بر میانگین وزن تأثیر گذار است.

مقامات اتحادیه بین المللی شیمی محض و کاربردی اعلام کردند که محاسبات جدید از وفور ایزوتوپی منجر به تغییر وزن مولیبدن، سلنیوم، کادمیوم و توریم شده است.

براساس اظهارات یوریس میجا دبیر کمیسیون فراوانی ایزوتوپی و وزن اتمی اتحادیه بین المللی شیمی محض و کاربردی تغییر وزن برای نافلز سلنیوم بسیار قابل توجه بوده است چرا که این عنصر از سال 1934 مورد بررسی مجدد قرار نگرفته است. این اتفاق اغلب رخ نمی دهد، معمولا پیشرفتها خود را زودتر نمایان می کنند، این عنصر را می توان عنصر عجیبی دانست.

برای 15 عنصر دیگر وزنهای جدید به وسیله اندازه گیریهای بهتر تعیین شده و تغییرات پایدار تر هستند. برای مثال وزن طلا از 196.966 569(4) واحد اتمی جرم به 196.966 569(5) واحد اتمی جرم رسید. ارقام داخل پرانتز نشان دهنده خطای تخمینی در رقم آخر وزن اتمی است. از این رو تغییرات بسیار اندک هستند اما برای تحقیقات دارای کاربرد است.

میجا گفت: دانش از جرم اتمی برای درک قوانین فیزیک ضروری است. یک نمونه اخیر در سال 2005 بود که اندازه گیریها با دقت بالا از جرم اتمی موجب شد که محققان اعتبار ""E=mc^2" فرمول مشهور فیزیک را آزمایش کند. این آزمایش به جرمهای اتمی سیلیکون و سولفور وابسته بود که شرح آن در مجله نیچر منتشر شد.

جدول وزن اتمی استاندارد سال 2013 قرار است در مجله شیمی محض و کاربردی سال 2014 منتشر شود.


-------------------------------------------------------------------------------------

منبع: افکارنیوز

 




موضوع مطلب :
دوشنبه 92 شهریور 4 :: 11:49 صبح :: نویسنده : مرتضی پردل

 

شیمیدان

مهر: سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با تشریح جایگاه ایران در تولید علم شیمی در جهان گفت: آمریکا، ژاپن، چین، آلمان و انگلستان رتبه‌‌های برتر جهان را در رشته شیمی به خود اختصاص داده اند و ایران در جایگاه 23 تولید علم شیمی جهان قرار دارد.

وی اظهار داشت: ایران کشوری است قدرتمند که خوشبختانه امروز در حوزه تولید علم گام‌های محکم و موثرتری برداشته است و این توجهی است ویژه به سند چشم‌انداز یکی از ملزومات مهم و مورد نیاز تولید دانشمندان و پژوهشگران کشور است که اکنون به تعداد کافی در دانشگاه‌ها و سازمانهای تحقیقاتی کشور حضور فعال دارند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در سالهای اخیر با تلاش این دانشمندان رتبه علمی کشور در بین کشورهای جهان ارتقاء یافته و جایگاه نسبتا مناسبی برای تولیدات عملی کشور در نظام‌هایی که با تحلیل استنادی سر و کار دارند تعیین شده است.

وی اظهار داشت: تجربه سالهای گذشته نشان می‌دهد که مقالات پژوهشی شیمی دانشمندان کشور در مقایسه با سایر رشته‌های موضوعی بیشتر به مجلات علمی بین‌المللی معتبر سپرده شده به طوریکه در فاصله سالهای 1996 تا 2008 میلادی دانشمندان شیمی ایران با تولید 10 هزار و 749 مقاله رتبه بیست و سوم جهان را به خود اختصاص دادند.

مهراد افزود: فاصله تولیدات علم شیمی ایران با جمهوری چک و کشور ترکیه در سالهای مزبور اندک است. جمهوری چک در این سالها 11 هزار و 413 مقاله و کشور ترکیه 11 هزار و 187 مقاله به چاپ رسانده و به ترتیب رتبه‌های 21 و 22 جهان را در اختیار دارند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: آمریکا، ژاپن، چین، آلمان و انگلستان در این مدت به ترتیب با تولید 222404، 127740، 1255610، 100619 و 73509 مقاله شیمی در رتبه‌‌های اول تا چهارم جهان قرار دارند و کشورهای فرانسه‌، روسیه، هندوستان، اسپانیا و ایتالیا به ترتیب جایگاه 6 تا 10 تولید مقاله‌های علم شیمی را در سطح جهان به خود اختصاص داده‌اند.

وی اظهار داشت: در فاصله بین رتبه‌های 10 تا 20 اسامی کشورهایی مانند کره جنوبی، لهستان، برزیل و تایوان مشاهده می‌شود که جزء کشورهای در حال توسعه‌اند.

مهراد گفت: پس از ایران که جایگاه 23 تولید علم شیمی را به خود اختصاص داده است، اوکراین، مجارستان، رژیم اشغالگر قدس، اتریش، مصر، پرتغال و دانمارک قرار دارند.

وی اظهار داشت: با شرحی که از وضعیت توسعه علم شیمی و مقایسه علم شیمی ایران با سایر کشورهای جهان ارایه شد، می‌توان گفت که جامعه علمی کشور از اهمیت این واقعه بی‌بهره نمانده و صنایع شیمی و پتروشیمی کشور، دانشگاه‌ها و سازمانهای تحقیقاتی از خدمات و تحقیقات دانشمندان شیمی بهره برده و فرهیختگان علم شیمی به نوبه خود با دستاوردهای علمی و انتشاراتی خود بر میزان تولید علم و نهادینه شدن علم شیمی تاکید دارن

 




موضوع مطلب :